28 Lipanj 2021

U subotu na Trgu „Upoznajte EUROPE DIRECT Zadar“

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u sklopu provedbe projekta „EUROPE DIRECT Zadar“ organizira javno događanje „Upoznajte EUROPE DIRECT Zadar“, u subotu 3. srpnja 2021. godine, u vremenu od 10 do 12 sati u na Narodnom trgu u Zadru.

Cilj događanja je predstaviti javnosti EUROPE DIRECT Zadar i aktivnosti Europske unije.

Naglasak događanja bit će na kružnom gospodarstvu. Naime, u skladu s pravilima EU-a o plastičnim proizvodima za jednokratnu upotrebu iz 2019., od 3. srpnja ove godine određeni plastični proizvodi za jednokratnu upotrebu više se neće nalaziti na tržište EU-a. Stoga, prvih 100 posjetitelja ovog događanja dobit će prigodne ekološke platnene vrećice za kupovinu. Posjetitelje očekuju i druge nagrade i iznenađenja. Sretnu ruku moći će okušati na „kolu sreće“, a praznih ruku s događanja neće otići niti najmlađi posjetitelji.  

Kako je događanje dio Konferencije o budućnosti Europe koja za cilj ima na europskoj razini dati građanima veću ulogu u oblikovanju politika i ambicija EU-a, posjetitelji će moći dati svoj doprinos oblikovanju zajedničke europske budućnosti.

Sudjelovanje je potvrdio voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj g. Ognian Zlatev.

Vidimo se u subotu na Trgu!