01 Srpanj 2022

Nagradni kviz „Ujedinjeni u različitosti“

Nagradnim kvizom započinje kampanja „Ujedinjeni u različitosti“ u kojem su ujedinjene zadarske kreativne snage i različitost Europske unije. Nagradni kviz traje od 1. do 7. srpnja 2022. godine.

Poveznica na online kviz

Pet sretnika s najvećim brojem bodova očekuje nagrada – za ovu prigodu posebno dizajnirana marama „Ujedinjeni u različitosti“. Objava imena dobitnika bit će u petak, 8. srpnja 2022. godine na Facebook stranici EUROPE DIRECT Zadar.

Nagradne marame izradila je zadarska dizajnerica Melanie Jane Damjanić iz Facol designa. Marama u sebi objedinjuje europske različitosti i sličnosti. Naime, pokrivalo za glavu u različitim oblicima, npr. kao marama ili kapa, prisutno je u tradicionalnim nošnjama svih zemalja članica Unije. Nošnje su poslužile kao inspiracija za motiv 12 žena na marami koje simboliziraju 12 zvjezdica na zastavi Europske unije. Motivi tradicionalne nošnje iz Hrvatske, Italije, Francuske, Češke, Poljske, Portugala, Švedske, Španjolske, Nizozemske, Bugarske, Slovačke i Latvije pronašli su svoje mjesto na marami koja objedinjuje europsku različitost.

Marama iz Zadra već je putovala u Milano i Pariz, a možda je baš netko od sretnih dobitnika „povede“ u novu europsku avanturu.

Dana 1. srpnja 2023. godine obilježit će se 10. godišnjica članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji. Ususret obilježavanja tog dana Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA i EUROPE DIRECT Zadar pokreću kampanju „Ujedinjeni u različitosti“.

Kampanja „Ujedinjeni u različitosti“, što je ujedno i službeni moto Europske unije započet će u petak 1. srpnja 2022. godine. 12-mjesečna kampanja uključivat će aktivnosti za djecu i odrasle.