11 Prosinac 2021

Nagradno putovanje za Nikolinu Rudić u Zagreb

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, EUROPE DIRECT Zadar i Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA organizirali su dvodnevno nagradno putovanje za Nikolinu Rudić u Zagreb.

Naime, Nikolinino ime nosi jedan od europskih satelita iz sustava Galileo koji je u prosincu lansiran iz Europske svemirske postaje u Kourou (Francuska Gvajana).

Iznenađenje nagradnog putovanja bilo je upoznavanje s pjevačicom Frankom Batelić. Bilo je to ostvarenje Nikolinine velike želje.

Nikolina i mama Barbara bile su vidno dirnute i oduševljene cijelim nagradnim putovanjem u Zagreb. Pri upoznavanju s Frankom je potekla i koja suza nevjerice i sreće. Franka je pohvalila Nikolinu i njenu kreativnost te joj poručila da hrabro nastavi dalje.

Nikolina je u Zagrebu posjetila urede Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj gdje ju je dočekao voditelj Ognian Zlatev, vozila se tramvajem i uspinjačom, razgledala je Tehnički muzej Nikola Tesla, obišla zagrebački Advent, gostovala u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“ na Hrvatskoj radioteleviziji.

A u Zagrebu joj se ostvarila još jedna velika želja, skakala je po krevetu u hotelskoj sobi.

Nikolina je skromno i još pod dojmom kazala: „Divno mi je bilo cijelo putovanje.“