17 Siječanj 2024

Nove mogućnosti financiranja za novinare i medijske projekte

Europska komisija najavljuje četvrtu godinu zaredom podrške za produkciju dnevnih i pouzdanih sadržaja o trenutnim događanjima diljem Europe. Ova prilika je namijenjena mladim Europljanima, stvarajući prostor za izražavanje i razmjenu ideja.

Projekti bi trebali započeti ljeti 2024., s očekivanim trajanjem od 14 mjeseci. Europska komisija planira podržati do 4 prijedloga, s maksimalnim iznosom potpore od 3,2 milijuna eura. Pitanja možete poslati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 22. siječnja 2024. Rok za prijave je 29. siječnja 2024.

Europska Unija poziva na podnošenje prijedloga suradnje između medijskih organizacija usmjerenih na inovativne poslovne modele i/ili novinarske projekte diljem Europe. Ovo je jedna od dvije teme lansirane ove godine pod pozivom za prijedloge ,,Partnerstva u novinarstvu”. Rok za prijave je 14. veljače 2024.

EU poziva organizacije/posrednike da uspostave posebne financijske sheme u područjima medijskih vijesti od posebne važnosti za demokraciju (kao što su lokalni/regionalni mediji, neovisno i istraživačko novinarstvo te vijesti od javnog interesa). Rok za prijave je 14. veljače 2024.

Ovi pozivi za podnošenje prijedloga predstavljaju jedinstvenu priliku za novinare, medijske stručnjake i organizacije da doprinesu jačanju medijskog izvještavanja i demokracije u Europi.

Za više informacija, posjetite službene stranice Europske komisije za financiranje.