28 Travanj 2022

Tjedan Europe 2022.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u sklopu provedbe projekta EUROPE DIRECT Zadar organizira obilježavanje Tjedan Europe 2022.

Tjedan Europe je prilika za bolje upoznavanje šire javnosti s Europskom unijom. Deveti dan mjeseca svibnja obilježava se kao Dan Europe jer je tog dana 1950. godine Robert Schuman, tadašnji francuski ministar vanjskih poslova, održao govor tijekom kojeg je predstavio danas prihvaćenu viziju europskog jedinstva.

Dan

Događanje i lokacija

Opis

Utorak

03.05.'22.

12-14 sati

Okrugli stol „Život znanstvenika i Europska unija“, Centar za kreativne industrije Zadar

Događanje je usmjereno na popularizaciju znanosti kod srednjoškolaca i studenata kroz moderirani razgovor sa znanstvenicima iz različitih područja i polja znanosti. Izgleda li život znanstvenika kao život prof. Baltazara iz istoimenog animiranog crtanog filma ili pak ne, saznat će svi oni koji poprate ovo događanje. Cilj događanja je poticanje srednjoškolaca i studenata na bavljenje znanošću. Tijekom događanja bit će predstavljene mogućnosti koje EU pruža srednjoškolcima, studentima, nastavnom i ostalim djelatnicima obrazovnih ustanova.

Srijeda

04.05.'22.

11:30-12 sati

Darivanje EU publikacija Gradskoj knjižnici Zadar

Ova donacija bit će nastavak ranije uspostavljene suradnje s Gradskom knjižnicom Zadar koja je nezaobilazno mjesto koje okuplja stanovnike Zadarske županije svih uzrasta. Bit će donirani letci, informativne publikacije i mape, službene EU publikacije za djecu i odrasle.

Petak

06.05.'22.

10-12 sati

Posjet Osnovnoj školi "Milan Sekulić" Lovinac, Ličko-senjska županija

Tim EUROPE DIRECT-a Zadar posjetit će Osnovnu školu "Milan Sekulić" u Općini Lovinac u Ličko-senjska županiji. Nastavak je to višegodišnje suradnje između škole i zadarskog centra. Uz podjelu EU publikacija, održat će se i prezentacija kako bi se učenici što bolje upoznali s Europskom unijom.

Subota -nedjelja

07.-08. 05.'22.

Online EU kviz znanja - Facebook stranica EUROPE DIRECT Zadar

Nagradni kviz za mlade i odrasle. Najbolje očekuje nagrada (EU promotivni materijali). Svi zainteresirani moći će pokazati znanje o EU u online kvizu koji će biti objavljen na webu i FB-u

Ponedjeljak

09.05.'22.

10-12 sati

Dan Europe – druženje s građanima na Narodnom trgu u Zadru

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u sklopu provedbe projekta EUROPE DIRECT Zadar u suradnji sa školama ambasadorima EU parlamenta Gimnazijom Vladimira Nazora i Ekonomsko-birotehničkom i trgovačkom školom Zadar organizira obilježavanje Dana Europe u Zadru. EUROPE DIRECT Zadar za posjetitelje je pripremio EU publikacije i prigodne poklone i iznenađenja. Sretnu ruku moći će okušati na „kolu sreće“, a praznih ruku s događanja neće otići niti najmlađi posjetitelji. U programu će sudjelovati i Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar i Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole Zadar te će učenici predstaviti svoje strukovne vještine građanima kao što su primjerice mjerenje tlaka i glukoze u krvi, izrada fritula i sl.

Utorak

10.05.'22.

11-12 sati

novi datum

 

Vatrogasna vježba u sklopu projekta FIRESPILL, Turističko naselje Zaton

Tijekom pokazno terenske vježbe  gašenja požara EUROPE DIRECT Zadar će dijeliti službene EU publikacije okupljenima. Pokaznu vježbu organizira Zadarska županija u sklopu provedbe projekta FIRESPILL, financiranog iz Programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2014.-2020.