12 Rujan 2023

Prijenos govora o stanju Unije 2023

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen održat će 13. rujna 2023. godine s početkom u 9 sati govor o stanju Unije pred Europskim parlamentom u Strasbourgu. Ovo će biti posljednja obraćanje u ovom zakonodavnom mandatu, uoči europskih izbora 2024. godine.

Svake godine u rujnu, predsjednica Europske komisije održava Govor o stanju Unije pred Europskim parlamentom, razmatrajući postignuća u protekloj godini, obraćajući se zajedničkim izazovima i predstavljajući prioritete za nadolazeću godinu, za Europu i šire.

U svom govoru o stanju Unije za 2023., predsjednica Europske komisije von der Leyen iznijet će glavne prioritete i vodeće inicijative za nadolazeću godinu, nadovezujući se na uspjehe i postignuća Europske unije iz prošlih godina.

Proteklu godinu je na EU razini obilježila su događanja kao što su kreiranje mjera za suočavanje s energetskom krizom, rat u Ukrajini i prihvat izbjeglica te poticanje EU gospodarstva.

Više o radu EU institucija stanovnici Zadarske županije mogu dobiti od centra EUROPE DIRECT Zadar koji je član mreže Europe Direct centara. Mrežom upravlja Europska komisija, a zadarski centar dio je Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Video sadržaj